

#### **Planning Panels Victoria**

Department of Transport, Planning and Local Infrastructure

1 Spring Street Melbourne Victoria 3000 GPO Box 2392 Melbourne, Victoria 3001 Telephone (03) 8392 6397 Facsimile (03) 8392 6381

7 February 2014

As addressed

Dear Submitter,

#### East West Link (Eastern Section) Project Assessment Committee

Please find enclosed Version 2 of the Timetable for the East West Link (Eastern Section) Project Public Hearings. The Hearings will commence on **Monday 3 March 2014.** 

This Version 2 of the Timetable includes the time allocated to Professional, Business and Community Organisations and Individual submitters.

As outlined in Direction Number 6 issued on 20 January 2014, it has been necessary to impose strict but consistent timelines for all submitters in order to be fair and reasonable to all parties and to provide the opportunity for as many submitters as possible to speak to submissions at the Hearing. In most cases, each party has received about half of the time requested. The Committee has allowed a maximum of 45 minutes for Community Groups and 10 minutes for individual submitters.

The Committee thanks those parties to made contact with Planning Panels Victoria and advised that they will be making joint submissions at the Hearing. Any party wishing to do the same is encouraged to contact Ms Cutting who will endeavour to make further changes to the timetable to assist parties wishing to make joint submissions.

Some individual submitters have been interposed on Days 10, 16, 17 and 19 due to their unavailability later in the hearing process.

Please note that this may result in further changes to the timetable and all parties are advised to review any further versions of the timetable that are circulated. A final version of the timetable will be issued during the week of 24 February 2014.

All queries about the timetable are to be directed to Jessica Cutting, Senior Project Manager with Planning Panels Victoria on (03) 8392 6383 or <a href="mailto:jessica.cutting@dtpli.vic.gov.au">jessica.cutting@dtpli.vic.gov.au</a>.

Yours sincerely,

**Kathy Mitchell** 

**Assessment Committee Chair** 



# East West Link Public Hearing Timetable (Version 2)

#### **Notes to Timetable:**

Any queries regarding this timetable should be made to Ms Jessica Cutting on 03 8392 6383.

Please note that this timetable may be amended without notice.

Where not specified, morning and afternoon tea breaks will be taken at a suitable opportunity during the course of presentations.

#### **Summary of Hearings:**

#### PART 1:

Day 1: Opening submissions and overview

Days 2 - 8: Linking Melbourne Authority

Days 9 - 11: City of Melbourne

Days 12 - 14: Moonee Valley City Council

Days 15 - 17: Yarra City Council

Day 18: Darebin and Moreland City Councils, and Members of Parliament

Days 19 - 20: Environment Protection Authority

#### PART 2

Days 21 - 24: Professional, Business, and Community Organisations

Days 25 - 29: Individual submitters

Day 30: Closing submissions

#### **HEARING VENUE:**

Mercure Melbourne Treasury Gardens Hotel
13 Spring Street

Melbourne

# **PART 1:**

# DAY 1 Opening Submissions and Overview

DATE: Monday 3 March 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 11.00am	Assessment Committee opening and preliminary matters	60 mins
11.00am – 12noon	Linking Melbourne Authority (LMA)	60 mins
12noon – 12.15pm	Tea break	
12.15pm – 12.45pm	Department of Transport, Planning and Local Infrastructure on behalf of the Minister for Planning (344)	30 mins
12.45pm – 1.15pm	City of Melbourne (902)	30 mins
1.15pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 2.30pm	Yarra City Council (901)	30 mins
2.30pm – 3.00pm	Moonee Valley City Council (712)	30 mins
3.00pm – 3.15pm	Tea break	
3.15pm – 3.45pm	Moreland City Council (427)	30 mins
3.45pm – 4.15pm	Environment Protection Authority (349)	30 mins
4.15pm – 4.45pm	Combined community groups	30 mins

#### DAY 2 Linking Melbourne Authority

DATE: Tuesday 4 March 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 1.00pm	LMA, represented by Stuart Morris QC, with Nick Tweedie SC and Barnaby Chessell of Counsel, instructed by Clayton Utz	Day 1 of 7
1.00pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 4.30pm	LMA continued	

# DAY 3 Linking Melbourne Authority

DATE: Wednesday 5 March 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 1.00pm	LMA continued, calling the following expert witnesses:	Day 2 of 7
	Marcus Spiller (Strategic Planning and City Shaping) Mike Veitch (Traffic Modelling) Stephen Pelosi (Traffic)	
1.00pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 4.30pm	LMA continued	

# DAY 4 Linking Melbourne Authority

DATE: Thursday 6 March 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 1.00pm	LMA continued, calling the following expert witnesses:	Day 3 of 7
	Tom Brock (Road Design) Allan Wyatt (Visual Impacts/Urban Design) Heather Nesbitt (Social Impact)	
1.00pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 4.30pm	LMA continued	

#### DAY 5 Linking Melbourne Authority

DATE: Friday 7 March 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 1.00pm	LMA continued, calling the following expert witnesses:	Day 4 of 7
	Marianne Stoettrup (Business) Gavin Hay (Surface Water) Barry Cook (Air Quality)	
1.00pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 4.30pm	LMA continued	

# DAY 6 Linking Melbourne Authority

DATE: Tuesday 11 March 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 1.00pm	LMA continued, calling the following expert witnesses:	Day 5 of 7
	Peter Lovell (Heritage) John Patrick (Cultural Landscape) Brett Lane (Flora/Fauna/Aquatic Ecology)	
1.00pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 4.30pm	LMA continued	

# DAY 7 Linking Melbourne Authority

DATE: Wednesday 12 March 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 1.00pm	LMA continued, calling the following expert witnesses:	Day 6 of 7
	John Heilig (Vibration) Peter Fearnside (Noise) Peter Nadebaum (Contamination) Tim Anderson (Groundwater)	
1.00pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 4.30pm	LMA continued	

#### DAY 8 Linking Melbourne Authority

DATE: Thursday 13 March 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 1.00pm	LMA continued	Day 7 of 7
1.00pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 4.30pm	LMA continued	

# DAY 9 City of Melbourne

DATE: Friday 14 March 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 1.00pm	City of Melbourne (902), represented by Ian Pitt SC, with David Mayes of Council, and calling the following expert witnesses:  Eric Keys (Strategic rationale and traffic modelling)	Day 1 of 3
	Jim Higgs (Road design)	
1.00pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 4.30pm	City of Melbourne, continued	

# DAY 10 City of Melbourne

DATE: Monday 17 March 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 1.00pm	City of Melbourne, continued, and calling the following expert witnesses:	Day 2 of 3
	Rob Moore (Urban design) Catherin Bull (Open space) Mardi Townsend (Human value of open space) Christina Dyson (Cultural heritage) Graham Porteous (Recreation)	
1.00pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 2.10pm	Chris Lester (321)	10 mins
2.10pm – 4.30pm	City of Melbourne, continued	

#### **DAY 11** City of Melbourne

DATE: Tuesday 18 March 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 1.00pm	City of Melbourne, continued, and calling the following expert witnesses:	Day 3 of 3
	Ian Shears (Water, vegetation and biodiversity) Tim Beresford (Acoustics) John Henshall (Economics and urban development)	
1.00pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 4.30pm	City of Melbourne, continued	

# DAY 12 Moonee Valley City Council

DATE: Wednesday 19 March 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 1.00pm	Moonee Valley City Council (712), represented by Louise Hicks of Counsel, and calling the following expert witnesses:  Andrew O'Brien (Traffic)	Day 1 of 3
1.00pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 4.30pm	Moonee Valley City Council, continued	

#### DAY 13 Moonee Valley City Council

DATE: Thursday 20 March 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 1.00pm	Moonee Valley City Council, continued and calling the following expert witnesses:	Day 2 of 3
	Robin Brown (Noise) Rob McGauran (Urban Design)	
1.00pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 4.30pm	Moonee Valley City Council, continued	

# DAY 14 Moonee Valley City Council

DATE: Friday 21 March 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 1.00pm	Moonee Valley City Council, continued and calling the following expert witnesses:	Day 3 of 3
	John Henshall (Economics) Bonnie Rosen (Social Impacts)	
1.00pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 4.30pm	Moonee Valley City Council, continued	

# **DAY 15** Yarra City Council

DATE: Monday 24 March 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 1.00pm	Yarra City Council (901), represented by Adrian Finanzio SC and Rupert Watters of Counsel, instructed by Harwood Andrews, and calling the following expert witnesses: Peter Thompson (Traffic) Michelle Zeibots (Induced Traffic)	Day 1 of 3
1.00pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 4.30pm	Yarra City Council, continued	

#### **DAY 16** Yarra City Council

DATE: Tuesday 25 March 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 1.00pm	Yarra City Council, continued and calling the following expert witness:	Day 2 of 3
	Rob McGauran (Urban Design)	
1.00pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 2.10pm	Cathy Drummond (940)	10 mins
2.10pm – 4.30pm	Yarra City Council, continued	

# **DAY 17** Yarra City Council

DATE: Wednesday 26 March 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 1.00pm	Yarra City Council, continued and calling the following expert witnesses:	Day 3 of 3
	Bryce Raworth (Heritage) Beverley Kliger (Social) Douglas Growcott (Acoustics) John Webb (Groundwater)	
1.00pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 2.10pm	Jogendra and Poonamrani Sinha (135)	10 mins
2.10pm – 4.30pm	Yarra City Council, continued	

# **DAY 18** Darebin and Moreland City Councils

DATE: Thursday 27 March 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 10.45am	Darebin City Council (687), represented by Councillor Greco Gaetano	30 mins
10.45am – 1.00pm	Moreland City Council (427), represented by Craig Griffiths, evidence to be confirmed	4 hours
1.00pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 3.45pm	Moreland City Council, continued	
3.45pm – 4.00pm	Tea break	
4.00pm – 5.00pm	Environment Protection Authority (349), represented by Tony Robinson	1 of 2 days

# **DAY 19 Environment Protection Authority**

DATE: Friday 28 March 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 1.00pm	Environment Protection Authority (349), represented by Tony Robinson and calling the following expert witness:  Paul Torre (Air Quality)	1 of 2 days
1.00pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 2.10pm	Simon Slota-Kan (145)	10 mins
2.10pm – 4.30pm	EPA, continued	

# DAY 20 Environment Protection Authority and Members of Parliament

DATE: Monday 31 March 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 1.00pm	EPA, continued	2 of 2 days
1.00pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 3.00pm	EPA, continued	
3.00pm – 3.15pm	Tea break	
3.15pm – 4.00pm	Richard Wynne MP and Brian Tee MP (434)	45 mins
4.00pm – 4.20pm	Justin Madden MP (1124)	20 mins
4.20pm – 4.50pm	Colleen Hartland MP (1011)	30 mins
4.50pm – 5.10pm	Jennifer Kanis MP (552)	20 mins

# PART 2

# DAY 21 Professional, Business and Community Organisations

DATE: Tuesday 1 April 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 10.35am	Royal Children's Hospital (542), represented by Greta Gillies	20 mins
10.35am – 11.20am	Australia Institute of Landscape Architects (366), represented by Ronald Jones and Bruce Echberg	45 mins
11.20am – 11.30am	Residents About Integrated Development @3051 (686), represented by Peter Hogg	10 mins
11.30am – 11.45am	Tea break	
11.45am – 12.05pm	Owners Corporation, Lennon Street Parkville (121), represented by Robert George	20 mins
12.05pm – 12.30pm	Inner Melbourne Planning Alliance (394), represented by Darragh O'Brien	25 mins
12.30pm – 12.50pm	Various Parties (536), represented by Benedict Tobin Hardwick, Slater and Gordon	20 mins
12.50pm – 1.45pm	Lunch	
1.45pm – 2.05pm	The Planning Institute of Australia (702), represented by Liz Johnstone and Gavin Alford	20 mins
2.05pm – 2.30pm	Schots Home Emporium (912), represented by Jason Sumner, Apex Town Planning	25 mins
2.30pm – 3.00pm	Provans Timber and Hardware (82), represented by Jim Radisich	30 mins
3.00pm – 3.20pm	Mercantile Cricket Association (73), represented by Alec Kahn	20 mins
3.20pm – 3.35pm	Tea break	
3.35pm – 3.45pm	Russell Smith (541)	10 mins
3.45pm – 3.55pm	Parkville Gardens Residents Association (95), represented by Tony Rogers	10 mins
3.55pm – 4.05pm	Nancy O'Toole and Crina Virgona (49)	10 mins
4.05pm – 4.45pm	The National Trust of Victoria (577), represented by Paul Roser	40 mins

# DAY 22 Professional, Business and Community Organisations

DATE: Wednesday 2 April 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 10.20am	Fitzroy Residents Association (942), represented by Thomas Keel	5 mins
10.20am – 11.05am	Yarra Campaign for Action on Transport (291), represented by Freda Watkin	45 mins
11.05am – 11.25pm	SPI Powernet Pty Ltd T/A SP AusNet (490) represented by Denis McCrohan	20 mins
11.25am – 11.40am	Tea break	
11.40am – 11.55am	RACV (574), represented by Brian Negus	15 mins
11.55am – 12.15pm	ALG, AiG, IPA, MBAV, PCA, RACV, VACC, VECCI, VTA, UDIA (603), represented by Brian Negus	20 mins
12.15pm – 12.25pm	Yarra Climate Action Now (534), represented by Carole Wilkinson	10 mins
12.25pm- 12.35pm	Cardijan Community Australia (453), represented by David Moloney	10 mins
12.35pm – 12.50pm	Grandparents Victoria Inc (36), represented by Anne McLeish	15 mins
12.50pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 2.15pm	Essendon Royals Soccer Club (430), represented by Christos Stathis	15 mins
2.15pm – 2.35pm	Flemington Neighbourhood Renewal (399), represented by Samira Farag	20 mins
2.35pm – 2.45pm	Bicycle Network (370), represented by Jason den Hollander	10 mins
2.45pm – 2.55pm	Carlton Residents Association (173), represented by Ian Bird	10 mins
2.55pm – 3.05pm	Collingwood Historical Society (373), represented by Karen Cummings	10 mins
3.05pm – 3.15pm	Karen Cummings (507)	10 mins
3.15pm – 3.25pm	Vision Australia (332) represented by Michelle Fischetto	10 mins
3.25pm – 3.35pm	Travancore Park Users Group (354), represented by Kevin McQuillan	10 mins

3.35pm – 3.50pm	Tea Break	
3.50pm – 4.35pm	Victorian Transport Research and Action Group (388), represented by Mike Reece	45 mins
4.35pm – 4.45pm	Andrew Herrington (384)	10 mins
4.45pm – 5.05pm	Moonee Valley Sporting Club (572), represented by Frank Heyes	20 mins
5.05pm – 5.20pm	Melbourne University Rugby Football Club (561), represented by Rick Boykett	15 mins
5.20pm – 5.30pm	Royal Park Sport (1079), represented by Rick Boykett	10 mins
5.30pm – 5.35pm	Lin Padgham (144)	5 mins
5.35pm – 5.45pm	Jane Leitinger (698)	10 mins

# **DAY 23** Professional, Business and Community Organisations

DATE: Thursday 3 April 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am- 10.20am	University of Melbourne Baseball Club (547), represented by Neil Moreton	5 mins
10.20am – 10.30am	Flemington Association Inc (682) and Kelly Wright (322), represented by Les Potts	10 mins
10.30am – 11.00am	Boroondara Bicycle Users Group (710), represented by David Farrow	30 mins
11.00am – 11.10am	Mar Thoma Syrian Church (58), represented by Ashok Jacob	10 mins
11.10am – 11.25am	Tea break	
11.25pm -11.40am	Clifton Hill Primary School (907), represented by Melanie White and Geoffrey Warren	15 mins
11.40am- 12.00pm	Koroit Institute (313), represented by Tony Smith	20 mins
12.00pm – 12.15pm	Moonee Ponds Creek Co-ordination Committee (1092), represented by Tony Smith	15 mins
12.15pm – 1.00pm	Friends of Royal Park, Parkville (396), representation to be confirmed	45 mins
1.00pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 2.45pm	The 3068 Neighbourhood Group (326), represented by Chris Goodman	45 mins

2.45pm – 3.30pm	Protectors of Public Land Victoria and Royal Park Protection Group (645) represented by Tom Pikusa of Counsel, instructed by Beaumont Lawyers	45 mins
3.30pm – 3.45pm	Tea break	
3.45pm – 4.05pm	The Parkville Association (317), represented by Robert Krelle	20 mins
4.05pm – 4.50pm	Safety Net for Royal Park (257), represented by Anthony Peyton	45 mins
4.50pm- 5.00pm	Anthony Peyton (254)	10 mins
5.00pm – 5.10pm	Lucinda Peterson and Christopher Peck (439) and calling the following expert witness: Craig Czarny (urban design)	10 mins

# DAY 24 Professional, Business and Community Organisations

DATE: Monday 7 April 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 11.00am	Metropolitan Transport Forum (461), represented by Tom Melican	45 mins
11.00am – 11.15am	Yarra Environmental Sustainability Network (496), represented by Jo Southwell	15 mins
11.15am – 11.25am	Yarra Bicycle Users Group (567), represented by Steven Barnett	10 mins
11.25am – 11.40am	Tea break	
11.40am – 11.50am	Friends of Banyule (634), represented by Dennis O'Connell	10 mins
11.50am - 12.05pm	Public Transport Users Association (600), represented by Cait Jones	15 mins
12.05pm – 12.20pm	Public Transport Not Traffic (294), represented by Danae Bosler	15 mins
12.20pm – 12.30pm	Play Australia (556), represented by Barbara Champion	10 mins
12.30pm – 12.40pm	Barbara Champion (505)	10 mins
12.40pm – 1.00pm	Kensington Association Inc (297), Wendy Taylor (83), Rilke Muir (441), Paul Kippin (266) and Justine Kippin (267) represented by Rilke Muir	20 Mins

1.00pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 2.25pm	Youlden Parkville Cricket Club (54), represented by Paul Sinclair	25 mins
2.25pm – 2.35pm	Pauline Galvin (1130)	10 mins
2.35pm – 2.50pm	Football Federation Victoria (465), represented by Maria Berry	15 mins
2.50pm -3.10pm	Friends of Moonee Ponds Creek (528), representation to be advised	20 mins
3.10pm – 3.30pm	Essendon Community Garden (516), represented by Derek Mortimer	20 mins
3.30pm – 3.40pm	Cheryl Smith (455)	10 mins
3.40pm – 3.55pm	Tea break	
3.55pm – 4.05pm	Hadia Komba (493)	10 mins
4.05pm – 4.35pm	Pro-forma Submission #1, Thomas Gleeson (1141), Doug White (1149), Steve Pennington (1153), Sarah Stephen (1169), Julie Warburton (1181), Jill Young (1187), Rebecca Temple (1208), James Conlan (1211), Elisabeth Wallace (1218), Joanne Begovic (1222), Ping Yu (1237), Vivi Meng (1238), Natalie Nana (1240), Dovey Dee (1267), Mark Howland (1279), Wayne May (1290), Carlo Carli on behalf of the Brunswick Zebras Football Club (1291), Pam Cunningham (1301), Dan Musil (1317), Ava Freeland (1337), Sally Dwyer (1341), Craig Townsend (1342), Alex Prideaux (1344), Miranda Buck (1345), Janice Catherall (1356), Dan Musil (1357), David Jefferson (1368), Thomas Fogaty (1388), Angus Grant (1405)	30 mins
4.35pm – 5.05pm	Pro-forma Submission #2, Vivien McDonald (289), Kate Russell (458), Marcellene D'Menzie (743), Albert Aranita (747), Mary Ellen Fenelon (786), Anthony Murphy (797), Jill Koppel (802), Michael Naismith (855), Andi S Baso (885), Kelvin Onus-King (891)	30 mins

#### **DAY 25** Individual Submitters

DATE: Tuesday 8 April 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.10am	Ross Nolan (978) (in camera)	10 mins
	Note: This session is not open to the public. Only legal representation may be in attendance.	
10.10am – 10.25am	Preliminary matters	15 mins
10.25am – 10.30am	Suresh Wakhlu (287)	5 mins
10.30am – 10.40am	Greta Gillies (1014)	10 mins
10.40am – 10.45am	Shuai Zhou (303)	5 mins
10.45am – 10.55am	Kate Kennedy and David Ettershank (154)	10 mins
10.55am – 11.05am	Jennifer Bowen (161)	10 mins
11.05am – 11.15am	Michael Ingram (177)	10 mins
11.15am – 11.25am	Lisa Ingram (50)	10 mins
11.25am – 11.35am	Christine Di Muccio (182)	10 mins
11.35am – 11.45am	Michael Mossonidis (185)	10 mins
11.45am – 12.00noon	Tea break	
12.00pm – 12.10pm	Aki Yoshida and Jack Anderson-McDonald (198)	10 mins
12.10pm – 12.20pm	Tony Bonanno (199)	10 mins
12.20pm – 12.30pm	Fiona Saint (200)	10 mins
12.30pm – 12.40pm	John Michael Saint (906)	10 mins
12.40pm – 12.50pm	Gordon Ley (315)	10 mins
12.50pm – 1.00pm	Peter Geary (203)	10 mins
1.00pm – 1.10pm	Dennis Green (108 and 210)	10 mins
1.10pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 2.10pm	Gabriella Pretto (213)	10 mins
2.10pm – 2.20pm	Zoe and Benjamin Barclay (215 and 551)	10 mins

2.20pm – 2.30pm	Julia Cusack and Steven Avery (80)	10 mins
2.30pm – 2.40pm	Richard Todd and Pauline Galvin (227)	10 mins
2.40pm – 2.50pm	Paul Jackson and Cheryl Apperley (230)	10 mins
2.50pm – 3.00pm	Meg Colasante (245)	10 mins
3.00pm – 3.10pm	Alexander Swain (253)	10 mins
3.10pm – 3.25pm	Tea break	
3.25pm – 3.35pm	Anne Phefley (263)	10 mins
3.35pm – 3.45pm	Jo Moore and Damian O'Keefe (250)	10 mins
3.45pm – 3.55pm	Michael and Olivia Smith (283)	10 mins
3.55pm – 4.05pm	Jan Thomas (308)	10 mins
4.05pm – 4.15pm	Nigel Jones and Kentia Boyle (323)	10 mins
4.15pm – 4.20pm	Apostolos Triantafillou (165)	5 mins
4.20pm – 4.30pm	Gerald Noonan (836)	10 mins
4.30pm – 4.40pm	Daniel Beuchat (998)	10 mins
4.40pm – 4.50pm	Graeme Loughlin (274) calling the following expert witnesses: Carolyn Whitzman (Urban Planning), Rob Adams (City Design) and TBA (Environment)	10 mins

#### **DAY 26** Individual Submitters

DATE: Wednesday 9 April 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 10.20am	Helen Masters (335)	5 mins
10.20am – 10.30am	John Gibson (220)	10 mins
10.30am – 10.40am	John Stone (728)	10 mins
10.40am – 10.50am	Penelope Somers (637)	10 mins
10.50am – 11.00am	Nicholas Bishop (318)	10 mins

11.00am – 11.10am	Clare Walter (480) calling the following expert witness: Louis Irving (Respiratory Medicine)	10 mins
11.10am – 11.20am	Paula McCarthy (457)	10 mins
11.20am – 11.30am	Maritza Araneda (420)	10 mins
11.30am – 11.40am	Francisca Araneda (569)	10 mins
11.40am – 11.55pm	Tea break	
11.55pm – 12.05pm	Michele Summerton (333)	10 mins
12.05pm – 12.15pm	David Boag (350)	10 mins
12.15pm – 12.20pm	Millicent Boag (351)	5 mins
12.20pm – 12.25pm	Kristine Philipp (701)	5 mins
12.25pm – 12.35pm	Nicholas and Susan White (372)	10 mins
12.35pm – 12.45pm	Lina Maroun (380)	10 mins
12.45pm – 12.55pm	lan Wallis (389)	10 mins
12.55pm – 1.05pm	Andrea Leigh Tappe (325)	10 mins
1.05pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 2.10pm	Graeme Stewart (392)	10 mins
2.10pm – 2.20pm	Gabrielle de Vietri (403)	10 mins
2.20pm – 2.30pm	David Chachs (390)	10 mins
2.30pm – 2.40pm	Carlo Ursida (414)	10 mins
2.40pm – 2.50pm	Andrew McDougall (407)	10 mins
2.50pm – 3.00pm	Jillian Blyth (432)	10 mins
3.00pm – 3.10pm	Michael Tan and Tina Choong (435)	10 mins
3.10pm – 3.20pm	Renee Wood (471)	10 mins
3.20pm – 3.30pm	Peter Giudice (443)	10 mins
3.30pm – 3.45pm	Tea break	
3.45pm – 3.55pm	Allison Lamb (442)	10 mins

3.55pm – 4.05pm	Brent Lamb (674)	10 mins	
4.05pm – 4.15pm	Anne Isaac (454)	10 mins	

#### Evening Session (Wednesday 9 April 2014)

6.00pm – 6.10pm	Meredith Isakson (142)	10 mins
6.10pm – 6.20pm	Alister Huth (692)	10 mins
6.20pm – 6.25pm	Alexeena Murphy (654)	5 mins
6.25pm – 6.35pm	Frances Xie (910)	10 mins
6.35pm – 6.45pm	Helene McNamara (523)	10 mins
6.45pm – 6.55pm	James Cusack (261)	10 mins

#### **DAY 27** Individual Submitters

DATE: Thursday 10 April 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am - 10.20pm	Julie Vulin (15)	5 mins
10.20am – 10.30am	Petra Stock (2)	10 mins
10.30am – 10.40am	Christopher Fox (538)	10 mins
10.40am – 10.50am	Peter Campbell (178)	10 mins
10.50am – 11.00am	Huda Mahadi Yesuf (63)	10 mins
11.00am – 11.10am	lan Mack (64)	10 mins
11.10am – 11.20am	Kirsten Bell (729)	10 mins
11.20am – 11.30am	Rose Iser (92)	10 mins
11.30am – 11.45am	Tea break	
11.45am – 11.55am	Anne Holmes (532)	10 mins
11.55am – 12.05am	William Unkles (111)	10 mins
12.05pm – 12.15pm	Susan Pepper (114)	10 mins

42.45		
12.15pm – 12.25pm	Joseph Edmonds (130)	10 mins
12.25pm – 12.35pm	Roy Burrows (136)	10 mins
12.35pm – 12.45pm	Janet Rice (79)	10 mins
12.45pm – 12.55pm	Brent and Harley Gorman (486)	10 mins
12.55pm – 1.05pm	Neil Barker (497)	10 mins
1.05pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 2.10pm	Andrew Kelly (498)	10 mins
2.10pm – 2.20pm	Hee-Liew Thong (500) represented by Michael Thong	10 mins
2.20pm – 2.30pm	Nicholas Williams (504)	10 mins
2.30pm – 2.40pm	Paul Hobson (290)	10 mins
2.40pm – 2.50pm	Kevin Roughana (510)	10 mins
2.50pm – 3.00pm	William Fooks (514)	10 mins
3.00pm – 3.10pm	Andrew Saunders (524)	10 mins
3.10pm – 3.25pm	Tea break	
3.25pm – 3.35pm	Stephen Alomes (761)	10 mins
3.35pm – 3.40pm	Michael Petit (109)	5 mins
3.40pm – 3.45pm	Valerie Judd (521)	5 mins
3.45pm – 3.50pm	Bernard and Amina Flinn (143)	5 mins
3.50pm – 4.00pm	Students Linking Melbourne Sustainably (684), represented by Alexander Sheko	10 mins
4.00pm – 4.45pm	Residents Against the Tunnel (156), Peter Harding (100), Jennifer Gawne (278), Ruth Clements (756), James Milne (264) represented by Harriet Mantell	45 mins
4.45pm – 4.55pm	Harriet Mantell (201)	10 mins
4.55pm – 5.05pm	David Hanna (176 and 807)	10 mins

#### **DAY 28** Individual Submitters

DATE: Friday 11 April 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 10.20am	Keith Fitzgerald (721)	5 mins
10.20am – 10.30am	Tony Benson (545)	10 mins
10.30am – 10.40am	Ande Bunbury (151)	10 mins
10.40am – 10.50am	Christopher Boutsinis (539)	10 mins
10.50am – 11.00am	Simon Moodie (437)	10 mins
11.00am – 11.10am	Omni Ioannou (540)	10 mins
11.10am – 11.20am	Mara Silvestro (971)	10 mins
11.20am – 11.30am	Tom, Paul and Noela Steinfort (543)	10 mins
11.30am – 11.45am	Tea break	
11.45am – 11.55am	Beatka Provis (243)	10 mins
11.55am – 12.05am	Christopher Dalli (522)	10 mins
12.05pm – 12.15pm	Janet Taylor (557)	10 mins
12.15pm – 12.25pm	Mark Metelman (570)	10 mins
12.25pm – 12.35pm	Anne Rickards (578)	10 mins
12.35pm – 12.45pm	Tony Marjoram (579)	10 mins
12.45pm – 12.55pm	Lulzim Allpici (597)	10 mins
12.55pm – 1.05pm	Branca Merkal (606)	10 mins
1.05pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 2.10pm	Bernadette O'Connor (635)	10 mins
2.10pm – 2.20pm	Jane Treleaven and Michael Main (659)	10 mins
2.20pm – 2.30pm	Richard and Annette Oppenheim (664)	10 mins
2.30pm – 2.40pm	Roslyn Nataprawira (670)	10 mins

2.40pm – 2.50pm	Rosamund Krivanek (683)	10 mins
2.50pm – 3.00pm	Lorrain A O'Reilly (685)	10 mins
3.00pm – 3.10pm	Stewart Denmead (688)	10 mins
3.10pm – 3.20pm	Elizabeth Frances Gherardin (582)	10 mins
3.20pm – 3.30pm	Dario and Chris Rizio (707)	10 mins
3.30pm – 3.45pm	Tea break	
3.45pm – 3.55pm	Josephine Croci (717)	10 mins
3.55pm – 4.00pm	Robin Vowels (594)	5 mins
4.00pm – 4.10pm	Nigel Lewis (1406)	10 mins
4.10pm – 4.20pm	James Turnbull (1419) represented by David Passarella of Gadens Lawyers	10 mins
4.20pm – 4.30pm	Audrey N Grant (1421)	10 mins
4.30pm – 4.35pm	Michael and Tania Fletcher (1423)	5 mins
4.35pm – 4.45pm	Maurice Schinkel (1428)	10 mins

#### **DAY 29** Individual Submitters

DATE: Monday 14 April 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 10.20am	Abdikashur Qalinle (878)	5 mins
10.20am – 10.30am	Gary and Christine Dickson (739)	10 mins
10.30am – 10.40am	John Widmer (755)	10 mins
10.40am – 10.50am	Terry Croft (767)	10 mins
10.50am – 11.00am	Heather Reva Sharp (798)	10 mins
11.00am – 11.10am	Kenneth Duxbury (809)	10 mins
11.10am – 11.20am	Enid Hookey (837)	10 mins
11.20am – 11.30am	Lindis Masterman (784)	10 mins

11.30am – 11.45am	Tea Break	
11.45am – 11.55am	Alison Clarke (259 and 1077)	10 mins
11.55am – 12.05am	Malcolm Brown (923)	10 mins
12.05pm – 12.15pm	Gerard Grant (939)	10 mins
12.15pm – 12.25pm	Margaret Rolfe (897)	10 mins
12.25pm – 12.35pm	Rosemary Elliott (966)	10 mins
12.35pm – 12.45pm	Kathleen McClusky (970)	10 mins
12.45pm – 12.55pm	Martha Macintyre (1033)	10 mins
12.55pm – 1.05pm	John Dalla (1051)	10 mins
1.05pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 2.10pm	Sue Casey and Peter van Leeuwen (1042)	10 mins
2.10pm – 2.20pm	Michael Mazur (1086)	10 mins
2.20pm – 2.30pm	Remy van de Wiel (718)	10 mins
2.30pm – 2.40pm	Geoffrey and Mary Healy (1075)	10 mins
2.40pm – 2.45pm	Rebekah Soanes (1046)	5 mins
2.45pm – 2.50pm	Susanne Wright (1048)	5 mins
2.50pm – 2.55pm	Margaret Fried (1017)	5 mins
2.55pm – 3.00pm	Matt Rossner (1006)	5 mins
3.00pm – 3.15pm	Tea Break	
3.15pm – 3.20pm	Carli Ellinghaus (1073)	5 mins
3.20pm – 3.30pm	Rohan Dwyer (1094)	10 mins
3.30pm – 3.35pm	Brett Robinson (1080)	5 mins
3.35pm – 3.40pm	Paul D Prentice (835)	5 mins
3.40pm- 3.45pm	Julie Rudner (1021)	5 mins
3.45pm – 3.55pm	Bill Hay (732)	10 mins

3.55pm – 4.05pm	Darren McClelland (1060)	10 mins
4.05pm – 4.15pm	Joel Harding (447), represented by Slater and Gordon Lawyers	10 mins
4.15pm – 4.25pm	Justine Phelan (456)	10 mins
4.25pm – 4.30pm	Tim Todhunter and Kay Thorne (472)	5 mins
4.30pm- 4.35pm	Ian Wilson (445)	5 mins

# Day 30 Closing Submissions

DATE: Tuesday 15 April 2014

Time	Name	Time Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters	15 mins
10.15am – 10.35am	DTPLI for Minister for Planning – closing submissions	20 mins
10.35am – 10.55am	City of Melbourne – closing submissions	20 mins
10.55am – 11.15am	Yarra City Council – closing submissions	20 mins
11.15am – 11.30am	Tea break	
11.30am – 11.50am	Moonee Valley City Council – closing submissions	20 mins
11.50am – 12.10pm	Moreland City Council - closing submissions	20 mins
12.10pm – 12.30pm	EPA – closing submissions	20 mins
12.30pm – 12.50pm	Combined Community Groups – closing submissions	20 mins
12.50pm – 2.00pm	Lunch	
2.00pm – 7.00pm	LMA - closing submissions	5 hours
7.00pm – 7.30pm	Assessment Committee - closing comments	30 mins